Logo Noordoost Fryslân echt mooi
Logo Dwaande
Wonen & Recreëren
jong stel aan het wadlopen

Laarzenpaden

De Noardlike Fryske Wâlden zijn uitstekend wandelend te verkennen. Ga ook eens van de verharde weg af en ga écht de natuur in. Laarzen aan en dwars door de weilanden, langs houtwallen en pingo's. Kies één van de laarzenpaden van Staatsbosbeheer en geniet van het wandelen midden in het diverse, kleinschalige coulissenlandschap.

Bootsma's Poel

Het laarzenpad van Bootsma's Poel is zo'n pad dat langs een pingo leidt. Kinderen kunnen heerlijk ravotten rondom de poel. Lekker wandelen langs houtwallen, meidoornhagen en elzensingels. Weg van het verkeer, kunt u genieten van mooie doorkijkjes in het coulissenlandschap.
Locatie: De Wedze, Twijzel, afstand pad. 5 km

De Houtwiel

De Houtwiel is een enorm gebied van ruige rietmoerassen en grasland. Kiest u dit laarzenpad, dan wandelt u 5 kilometer langs het moeras en wordt u beloont met een fraai uitzicht op de uitzichtsheuvel. Onderweg maakt u kans de kudde exmoorpony's tegen te komen. Het 220 hectare grote gebied is een belangrijke schakel in het netwerk van de noordelijke natuurgebieden in Nederland. Startlocatie: P-plaats Schwartzenbergloane, Broeksterwald. Honden zijn hier niet toegestaan.

Mem Wedmanpaed

In de Polder Rohel bij Buitenpost ligt het Mem Wedmanpaed. Het pad van 2,5 kilometer laat het moerassige en veenachtige deel van de Noardlike Fryske Wâlden zien. Rietkragen, kleine bruggetjes, een wilgentenen hut en loopplanken over de sloot maken het pad een spannende ontdekkingstocht voor (kleine) kinderen.
Locatie: Rohelsterweg naast nr. 6, Buitenpost, afstand pad ca. 2,5 km.